Confidências e Desabafos de Savarin (56)
"In the evening the warm soup is most welcome" (1)
Outra vez sopa?!!!
Parece concorrência ao incendiário da padaria ...
Não resisto a transcrever, aqui, um trecho da introdução ao capítulo sobre sopas, de um livro americano sobre culinária francesa...Trata-se de uma passagem eivada de antropomorfismo e animismo conjugados de modo a enaltecer a sábia combinação de sabores implícita na elaboração das sopas à moda gaulesa.
Perhaps soups best demonstrate one important aspect of French cuisine: the sophistication of a knowing simplicity.
Even in this brief collection of vegetable soups, deceptively simple ingredients, though few, are balanced wisely in order to creat a specific taste.
Mushrooms are more mushroomy when mellowed by gentle sauteed onions; peas are sweeter when tempered by a bit of carrot; leeks seem smoother, richer when potatoes add quiet body; onnions show off best in a rich, meaty broth that is seasoned by other vegetables.
On down the list of the soups, one vegetables helps another achieve unexpectade potencial.
Jerry Anne Di Vecchio; Judith A. Gaulke, French Cook Book, (Menlo Park, California, Lane Publishing C0., Sunset Books, 1977), p.15
(1) op.cit, p.17
"In the evening the warm soup is most welcome" (1)
Outra vez sopa?!!!
Parece concorrência ao incendiário da padaria ...
Não resisto a transcrever, aqui, um trecho da introdução ao capítulo sobre sopas, de um livro americano sobre culinária francesa...Trata-se de uma passagem eivada de antropomorfismo e animismo conjugados de modo a enaltecer a sábia combinação de sabores implícita na elaboração das sopas à moda gaulesa.
Perhaps soups best demonstrate one important aspect of French cuisine: the sophistication of a knowing simplicity.
Even in this brief collection of vegetable soups, deceptively simple ingredients, though few, are balanced wisely in order to creat a specific taste.
Mushrooms are more mushroomy when mellowed by gentle sauteed onions; peas are sweeter when tempered by a bit of carrot; leeks seem smoother, richer when potatoes add quiet body; onnions show off best in a rich, meaty broth that is seasoned by other vegetables.
On down the list of the soups, one vegetables helps another achieve unexpectade potencial.
Jerry Anne Di Vecchio; Judith A. Gaulke, French Cook Book, (Menlo Park, California, Lane Publishing C0., Sunset Books, 1977), p.15
(1) op.cit, p.17
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